Barbaresco-viiniä voidaan tuottaa yksinomaan Piemontessa ja sen kolmella tietyllä alueella (Barbaresco, Treiso ja Neive), sekä pienessä osassa Alba-kaupunkia. Puhumme yhteensä 2,400 hehtaarista, jotka jakautuvat kahteen makroalueeseen: ensimmäinen on Treiso, San Rocco ja useimmat Neiven pehmeämmällä maaperällä kasvavat viiniviljelmät, ja toinen alue on Barbaresco ja osa Neive-aluetta joka rajoittuu Barbarescoon, jonka maaperä on kalkkikiviperäistä.

Barbarescoon yksi Italian hienoimmista viineistä

Barbaresco on yksi Italian hienoimmista viineistä, eikä vain siksi että se on Nebbiolo-viinirypäleiden ja Barbaresco -alueen liiton hedelmä. On tärkeää korostaa, kuinka uskomattoman menestyvä tämä liitto on joillain tietyillä alueilla. Samalla tavalla kuin kaikki maailman suuret viinit, myös Barbaresco -viinit on luokiteltu Cru-alueiden mukaan. Ja koska Barbaresco-viiniä tuotetaan hyvin pienellä alueella, sen parhaimmilta Cru -alueilta kuten Rabajà, syntyy erinomaisia viinejä.

Osta Masterclass lippu

Rabajàn kalkkipitoinen maaperä, ilmansuunta ja hyvin vanhat viiniköynnökset, antavat yhden suurimmista Barbaresco Nebbiolo Cru -viineistä.

Giuseppe Cortesen viinitilan tarina on tarina perheestä, joka on suojellut ja vaalinut Barbarescon aluetta ja viinien valmistusta vuodesta 1971 lähtien. Kaikki Cortesen viinit syntyvät luonnollisessa amfiteatterissa Rabajà alueella. Useimmat heidän Nebbiolo-viinitarhoistaan sijaitsevat aivan Rabajà-kukkulalla. Rabajàn kalkkipitoinen maaperä, ilmansuunta ja hyvin vanhat viiniköynnökset, antavat yhden suurimmista Barbaresco Nebbiolo Cru -viineistä.

Olemme erittäin ylpeitä voidessamme tarjota Giuseppe Cortese Barbaresco -viinien vanhojen vuosikertojen Master Class luennon! Tule ja kuule lisää näistä suurista viineistä ja maistele 6 erilaista vanhaa vuosikertaa yhdessä tuottajan kanssa!

Master Class -luennolla esitellään Barbaresco Rabaja Riservan vanhat vuosikerrat: 1996, 1999, 2001, 2004, 2006, 2008

Osta Masterclass lippu