Boca Master Class

Novaran Boca-viinialue on Piemonten itäisin ja korkein alue (420-520 m), se sijaitsee Sesia -laakson ja Orta -järven välissä Alppien kukkuloilla. Boca, kuten muu Pohjois-Piemonten alue, on nauttinut pitkästä ja rikkaasta viinikulttuurista. Boca on ollut yksi Italian tärkeimmistä viinintuotantoalueista ja Nebbiolo -rypäleen synnyinpaikka: 1800-luvulla se käsitti 40 000 hehtaaria viinitarhoja. Ala-Alppien koko alue muutti painopisteensä teollistumisen varhaisella aikakaudella. Tekstiili- ja metalliteollisuuden myötä, työntekijät ja investoinnit siirtyivät menestyneimpiin toimialoihin. 50-luvulla Nebbiolo -rypäleen viljely siirtyi nykyiselle Barolon alueelle, minkä jälkeen suurin osa Boca-viinitarhoista katosi ja metsiintyi. 90-luvulla Boca:n viiniviljelmät saavuttivat kriittisen alle 10 hehtaarin pisteen ja koko alue oli lähes täysin hylätty ja unohdettu.

This is custom heading element

Christoph Kuenzli vieraili Boca:ssa ja sen unohdetuilla viinitarhoilla, ja innostui alueesta ja sen erinomaisesta potentiaalista. Hän tutustui Antonio Cerriin, joka oli yksi viimeisistä viininviljelijöistä joka tuotti erinomaista Boca-viiniä. 80-vuotias Cerri luovutti Christophille pienen viinitarhansa (0,5 hehtaaria), kellarin ja vanhat vanhat vuosikertaviinit. Vähitellen Christoph hankki lisää pieniä alueita metsää, ja palapelin tavoin kiinteistö kasvoi. Parhaimmalla Boca alueella on 4 viinitarhaa josta noin 1,5 hehtaaria poistettiin ja uudelleen istutettiin Nebbiolo ja Vespolina viiniköynnöksillä. “Le Pianen” pinta-ala on nyt 8 hehtaaria viinitarhoja, joista 2 hehtaaria vanhoja köynnöksiä.

This is custom heading element

Boca:n maaperä ja mikroilmasto tarjoavat mahtavat olosuhteet BOCA DOC: n viineille. Maaperä on tuliperäistä alkuperää, ja se pinta on kehittynyt hienoksi soraksi. Tämä maaperä on ainutlaatuinen Italiassa. Ala-Alppien leuto ilmasto, jolle on tyypillistä korkeat syksyiset lämpötilat, voimakas eteläinen auringonpaiste sekä korkeat lämpötilavaihtelut, luovat optimaaliset olosuhteet rypäleiden täydellisen kypsyyden saavuttamiseksi. Christophin ansiosta historiallinen laatuviinien alue, joka oli lähes unohdettu, on alkanut lähteä uuteen loistavaan nousuun. Le Piane:n Boca viini palkittiin Italian Best Wine Award:illa jossa se saavutti 23 sijan Italian 50 parhaan viinin joukosta. Se on hieno tunnustus työstä minkä Le Piane viinitila on tehnyt Boca viinialueella.

Meillä on nyt ainutlaatuinen tilaisuus tarjota Boca Nebbiolo viinien Master Class johon sisältyy erittäin harvinaisten Boca -viinien vanhojen vuosikertojen maistelu. Boca Nebbiolo Master Class luennolla maisteltavien viinien vuosikerrat ovat 1990(Boca Cerri), 2005, 2006, 2007, 2009 & 2012